Falstaff Weinguide 92 punkty
2 miejsce Falstaff Rotweinguide 2015/2016
Wino czerwone wytrawne.
Barwa: ciemno-czerwono-rubinowa.
W nosie typowe aromaty szczepu: czarna porzeczka, wiśnia, przyprawy. Usta bardzo miękkie, świetna równowaga, dobrze ułożone taniny. Bogate ciało. Mocna nugatowa końcówka.
Świetne wino do pieczeni wołowej, jagnięciny, ostrych serów czy oliwek.
Nr 3206
Wino | |
Rocznik | 2019 |
Lokalizacja i gleba | Różne działki w okolicy Mönchhof. Gleba brunatna z domieszką gliny i żwiru |
Szczepy | Cabernet Sauvignon |
Fermentacja | 100 dni ze skórkami i pestkami |
Dojrzewanie | w używanych i częściowo nowych barrigue |
Alkohol | 14,2 % objętościowo |
Cukier resztkowy | 3,2 g/l |
Kwasowość | 4,7 g/l (jako kwas winowy) |
Pojemność butelki | 750 ml |
Temperatura podawania | 16-17 stopni |
Zalecany kieliszek | Kieliszek do czerwonego wina 25001020 |
WEINGUT KERINGER
KE 100 Days - Cabernet 2020
- Producent: WEINGUT KERINGER
- Typ: czerwone wytrawne
- Kategoria wina: 7
- Dostępność: W magazynie
-
119.00 zł
- Bez podatku: 96.75 zł
- Cena w punktach lojalnościowych: 2225
Produkty powiązane
Tagi: 100 Days - Cabernet, Weingut Keringer, Wino czerwone wytrawne, 3206, Neusiedlersee