Manufaktura Czekolady to jedyny w Polsce zakład, w którym czekolada jest produkowana ręcznie bezpośrednio z ziarna kakaowca. Cały proces produkcji ma miejsce pod jednym dachem. Tylko tak możemy zagwarantować niespotykany, intensywny smak prawdziwej czekolady. W naszych tabliczkach nie używamy proszku kakaowego lub innych półproduktów. To dokładnie tak, jak z sokiem wyciśniętym prosto z owocu – jest bez porównania lepszy od tego z koncentratu.
Używamy różnych ziaren kakaowca – każde z nich ma swój charakter i ogromny wpływ na smak czekolady. Nuty smakowe wywodzące się z ziarna kakao staramy się odpowiednio podkreślić przez dodatki takie jak: imbir, żurawina, kwiat soli morskiej i wiele innych. Jesteśmy bardzo dumni z naszych kreacji, ale jednocześnie wiemy, że każdy z Was ma swoje własne czekoladowe marzenia. Chcemy je spełnić! Możemy skomponować specjalnie dla Ciebie czekoladę na „życzenie”, dokładnie taką, o jakiej zawsze marzyłeś!