Spis treści:
CITY BREAK
- Stift Klosterneuburg | Jak to jest – robić wino od… 900 lat | Witosław Stępień
- Gdańsk na kieliszki | Czy rybka naprawdę lubi pływać i – przede wszystkim – czy ma w czym | Maja Dutkiewicz, Paulina Bandura
PODRÓŻUJ bardziej
- Burgenland: prestiżowy zaścianek | Oaza spokoju i wina – nie tylko dla Wiedeńczyków | Łukasz Ostrowski
- Degustacja na dwóch kółkach | Winiarska oświata na kolarskich Ścieżkach Austrii | Małgorzata Partyka
- Gwiazdki pod gwiazdami | Alta Badia: narciarstwo i obżarstwo | Łukasz Modelski
- Carcavelos i Colares | Pod Lizboną odradza się życie. Życie dwóch apelacji | Aga i James Hilferty
- Grasz w zielone? | Fakty i mity o vinho verde | Anna Krupa dos Santos
WINNE HISTORIE
- Gorzki odcień słodyczy | Marsala: zapomniana królowa Sycylii | Irek Wis
- Pij tęczę | Jak Gravner z Radikonem świat na pomarańczowo przemalowali | Marcin Czerwiński
PANELE DEGUSTACYJNE
- Naturalne wina pomarańczowe
- Legenda legend czy wino do obiadu | Pinot noir: krótkie, treściwe dossier | Monika Bielka-Vescovi
- Kalifornijskie pinot noir
- Zweigelt bez granic
- Pinot noir z Europy
AKADEMIA WINA
- Skala słodyczy win musujących
- Zweigelt – kartoteka szczepu
- Grüner veltliner – kartoteka szczepu
- Austria w pigułce
- Skąd się biorą kolory win
- Tanina – co to i po co?
- Winiarski włoski: kiść niezbędnych słówek
NIE SAMYM WINEM
- Szparag w butelce | Małgorzata Partyka
- Entourage, Ser! | Marcin Smoczyński
- Skorupiaki na martwych drożdżach | Co robić, a czego nie w restauracji | Iwo Świerblewski
OKIEM WINIARZA
- Austriackie odmiany nad Wisłą | Zweigelt to niejedyny hit | Kamil Barczentewicz
- Dzikość w kieliszku | Co winemaker robi w browarze | Nestor Kościański
- Pokręcone towarzystwo | Korkociąg – powszechny, a fascynujący | Mirek Krasnowski
FELIETONY
- Jajo na sztorc | Łukasz Klesyk
- TL;DR | Irek Wis
RECENZUJEMY
- François-Régis Gaudry, Italia na talerzu | Irek Wis
- Menu, reż. Mark Mylod | Irek Wis
Nr 3112
Tagi: 3112, Trybuszon nr 4, czasopismo o winie